Wednesday, May 12, 2010

..."8 Mei 2010 - 12 Mei 2010 - Eppy Holiday"...

Cuti yg mementkan tp best giler..Sabtu jmpt Kakila n ank die trus blk kg..Smp kg, p beli lgsir blik ngn ibu ayah kt Pilah..cm cdr pengntin xbeli lg, mhl la..smp umh mndi2, mkn n trus tdo kepenatan..Ari ahad lg penat tukar tikr getah umah, dr ruangtamu smp la ke dpur..sktnyer bdn2, smp skang hdung t'smbat coz sedut abuk byk sgt..hahaha..Ptg pa smp umah..Ngn aku cbuk xde ms lyn pa..nsb baik Deq In tlg lyn..hehe..die igt ayah die kot..Pa tdo umh, tp xnk tdo dlm bilk coz tkut..heheh..tdo la kt ruang tamu ngn Aboy..cian pa, Aboy mengigau smp amik bntal pa, nsb bg 2bntal..

Ari Isnin lap tgkp 1umah ngn Ibu..Abg Iki ngn Deqna pun tlg skali..pas siap, mndi2 trus hntr kad khwen umah member..Igt ptg nk jmp Mak Andam, xjd plak coz p seminar..mcm2 hal..Ptg blk Springhill umah Kakila..Bork2 ngn Kakila kul 12lbh br tdo..Slase pg pa jmpt, p bl beli brg2 nk exam..byknyer dt kuar..Pas2 p umh kwn pa tgk pkej photografi, b'patutan n b'baloi2..heheh..aku igt amik kt ctu jer..pa pun stuju..Slase aku p exam kt Sri Kembangan, tkut giler..nsb blh buat, tp aku xm'hrp pun dpt, coz ramai yg bagus2..dr kul 8.30pg smp kul 1.30ptg..migrain..Pas exam pa trus htr aku kt Ptrjy, msk je prkg kete pa clash rosk plak..memg menguji thp keimanan tul la..cian pa xdpt g keje, tpkse la tgu abg pa dtg amik blk Sban..kete tu tpkse la park kt umh aku..Nk khwen ni mcm2 plk dugaan..huhuhu..tp nk wt cmner, redha je la..

Deq In wif Putih n Ank2..


video

video

Wednesday, May 5, 2010

..."05 Mei 2010 - 3.30pm"...

Aku rs cam nk muntah pun ader....takut.......gembira.......tp yg paling byk aku rs prsn takut...takut..takut...Aku bl dh tkut, ml la rs pening2, loya2, nk mntah..angin dh b'pusg2 dlm pert aku nih..argh....tidak....b'pinar-pinar kpla otak ni...cmner ni????ape ptt aku buat???sape nk tlg aku?? Nmpknyer aku kene ush sndr ni, xde sape leh tlg aku...

Msti korg pikir mcm2 kan..bkn pe, kul 3.30 pm td aku tb2 t'agk nk p bukak spa n cek pnyer cek, aku dpt exam pereka b17..mampus aku kene melukis..dh 5thn lbh aku tglkan dunia lukisn ni..cmner nih....suke memg la suke..tp prsn tkt menguasai drku ini...oh Tuhan, apa yg ptt hmbamu ini buat Ya Allah...Kau kuatkn la smgt hmbaMu ini, dan timbulkan keberanian dalam diriku...Ameen..

Nnt korang doakan la tuk aku erk..tq kwn2..heheheh...

Tuesday, May 4, 2010

..."05 Mei 2010 - yeay..yeay..."...

Aku skang ni tgh m'htg hr ni bkn hr khwen k..hr cuti!!!! horay..horay...sbtu ni blk kg smp ler slase..beshnyer..yg ade kt opis ni jgn rndu2 tau..klu rndu sbt nm aku 3x k..kikikih..M'hbskn ms kt kg ngn fmly aku memg besh sgt..rs aman jer ngn suasana kg yg tenang..wah..wah..klu blh jmt lagi aku nk blk kg, tp memndgkan aku ni menmpang org, tpkse la menunggu smp sbtu pagi..huhuhu..tgu pa abis keje dl, pastu jmpt k'ila skali, leh tlg aku skali kms kt kg, xdela pnt sgt..ade mkne bwk die blk kg tu..klu die tau mati2 xnk ikut..hikhik..dh lm xblk kg, mcm mn la keadaan ibu ayah, fmly n umah aku kt kg..msti byk prbhn..nk blk kg tp2 mgu, pokai makcik jd eh..wlupun aku kt opis huha huha, tp ati aku dh smp kg dh ni, cm jsd jer de kt cni..nk blk kg....

Smlm xde keje, aku ngn kak shila wt penunjuk arah n tag tq tuk khwen nnt..heheh..xdela t'kejr2 last mnt nnt kan..Igt blk keje nk joging, mas plak kene stayback kt opis..blk umah aku msk la lauk kgmrnku smbl ikn bls cili api..waaa....beshnyer...smbil tgk2 citer AdaMaya..aku germ tul ngn citer tu..Maya tu ape kebangang sgt smp mtk cerai ngn laki die yg baik cam malaikat tu..xpasl2 kene tgkp bsh..tp xdenyer laki yg perfect sgt cmtu, mrh pun x, nk tgn pun x..ish..ish..klu aku kaki aku ni dh naik...aku plak emo..hahaha..

Mlm td gyt ngn pa smp 2jam..heheh..cian pa borg, aku pun lyn la die bork..pas bork2 ngan pa, bork ngn Mas plak, last2 xsedr msg2 dh pgsan kul 12lbh tu..ptt la syp je msg2..heheh..Pg td smp ofce b'kejr ke toilet, ni sumer bahana Smbl ikan bls cili api m'bara aku tu...smp nk mkn pun dh xslera, skt pert..mkn cekodok yola..hehehe..ni pas wt keje, borg2 updte blog ler..nih br abis updte..hehehhe...bye..bye...

Sunday, May 2, 2010

.."02 Mei 2010 - Yuhooooooo"...

Semalam aku g pkson ngn tunang aku jmpe member n bg kad khwen..lm xjmpa diorg, besh sgt, rndu sesgt, lm xgosip..hehehe..Yang besh nyer diorg ckp aku dh kurus..argh...beshnyer..nmpknyer btl la bert bdnku dh turun..xdela rabak bj nikah aku nnt.. Tp smlm xdpt jmpa kak dilla, die ct coz adk pkwenyer meninggal kene langgar..cian, dh ajal..semoga rohnyer dicucuri rahmat..al-Fatihah..amen..Pas hntr kad khwen, trus blk umah kakila tgk Deqna msk ptndgn mewrna kt dewan..xsgke lak dpt no.3..tp die memg budk yg b'sungguh2, memg bagus..wakil Taska Pasti..

Lepas tgk deqna amik hadiah trus g seremban, umah papa. Pa nk mkn magie, aku pun tlg ler msk 3bungkus, ktorg jer yang mkn sumer, dh org ln xnak..hehehe..pastu tlong pa mskn kad khwen dlm smpul. Pa bwk p jln2 nk moto n p jmpa kwn die pas kad khwen, xsangke sama hr lak sanding ngan kwn pa..hmmm..nk wt cmner..Mlm td pa blnjer mkn charkuey teow Juara..besh nyer..meleleh air liur bl t'igt balik..sedAP.....Pas blk mkn char kuey teow, tgk tv..cian pa pent smbil t'tido dpn tv, nsk bk xmeleleh air liur..hehehe..Pagi td bgn kul5.30, mndi siap2 nk p keje, pa hntr..Abg pa pun tmpg skali..Xsbr ni nk blk sbtu ni, nk blk kG...besh nyer...Nk jmpa ibu ngn ayah..nk tlg kms umah, n bl brg2 khwen..Horay.....Horay...

.."Luv Pa 4eVer"...

.."Luv Pa 4eVer"...
-Papa Yang Kopam..hahaha-