Sunday, September 5, 2010

Tak puas ati..

Tensennyer......Aku arini xpuas ati btl la..fb kt ofce xleh bk, dh kene block la pulak..Ape mslhnyer ntah, bknyer org xbuat keje..:(



Terpaksela arini aku menumpu spnhnyer pada keje..huhuhu..tp mood nk keje xde la, yela lg brape ari je lg nk rayer..sedih pun iyer gak coz nk tglkn My Hubby sorg2 keje, rs xsmp ati plak..nnt ape la die nk mkn..Die pun wat muke sedih jer sejk brape arini..cian..



Semalam best giler p buke pose kt kg ayah aku kt Kg. Sega Ulu, Rantau..Meriah giler siap ngn lampu lip lap lip lap lg.Yela mn xnyer, makcik, pakcik, sepupu n fmly aku sumer kumpul kt sn..Wlupun xsumer dpt dtg, tp best n meriah gak la jmp diorg, coz dh lm xjmpa kan..Kul 9mlm aku dh btlk blk umh, coz My Hubby keje msk kul 12mlm..tu pun cian sgt die mengantuk je p keje..huhuhu..

Friday, September 3, 2010

01:00 pm - 02:10 pm

Aku pegi mengembara bersama beberapa org yg tdk dkenali dengan memakai spek mate itam..

Mengembara di suatu tempat yg sunyi lg serm, di sebuah p'kampungan..
Dalam keadaan yg sunyi lg sepi, aku perasan ade sesuatu yg mengekori kami..Seperti kelibat, hitam...Dup dap..dup dap..

Selepas kami melalui sebuah hutan, kami melalui perkampungan dan terdapat sebuah rumah yang usang..Di dalam rumah tersebut terdapat sebuah cermin, tiba-tiba kelibat tersebut memperlihatkan dirinya..sungguh menakutkan..Tidak henti-henti mengganggu kami..Tapi kami kuatkan semangat dengan membaca ayat Kursi..perlahan-lahan kelibat tersebut menghilangkan diri..

Kami pun memberi peringatan kepada penduduk kampung tersebut agar lebih berhati-hati dengan rumah dan kelibat tersebut..

Selepas beberapa tahun kemudian...............

Kami mulakan pengembaraan kembali..seperti dulu kami melalui tempat yang sama, jalan yang sama da rumah yang sama..
Apabila sampai di rumah usang tersebut, kami terlihat satu tulisan di cermin rumah tersebut..

"Jangan percaya pada Oranga yang memakai spek mata itam..."

Tup!!!!!!! pukul 02:10 pm, aku tersedar....
Bila aku pkir balik naper dlm mimpi aku tu suh jgn pcyer org spek mate itam, saper org tu????
baru la aku sedar, ktorg la yg pkai spek mt itam tu..hehehe..mengong jer..

Bulan pose pun mimpi Hantu..tula wktu rehat bukannyer nk b'zikir ker, beribadat ker..ni xbuat taik mate jer..

Wednesday, September 1, 2010

Salam Ramadhan, Salam Aidilfitri....

Hari ni genap 23hari bagi umat Islam menunaikan Ibadat Puasa..Aku harap dengan khrn Ramadhan kali ni dpt la kite menmbh pahala, mengertkn silaturahim, n semoga amal yg kita lakukan diberkati Allah s.w.t..Amin..
Skang ni memg sbuk la org tgh shopg m'hbskn duit..tmbhn plak dh dpt saguhati tuk pkerja krjn..xterkecuali juga tuk pekerja sambilan krjn..Kayo makcik!! hehehe.. Tp b'blnjer tu brlah b'pada2, jgn lps rayer ternganga-nganga..hahaha.. Aku pun xsbr nk smbt rayer, yola memndgkn aku dh tmph 6psg baju tuk rayer kali ni..kihkihkih..
Tp sedih...kononnyer rayer tahun ni dpt ler rayer ngn my hubby, tp die kene keje plak..raye ke-4 br cuti..sedh wooo..huhuhu..Tp die tetp hntr aku blk kg My mom..Igt mls nk blk ry, coz memikrkn my hubby nnt nk mkn per..tp die kesian lak tgk aku sorg2 kt umh nnt..Lagipun elk gak die hntr aku blk kg, leh ler aku tolg ibu aku nnt..dh la adk brdk yg lain blk umh mk mntua, nnt terkial-kial plak ibu sorg2 kt umh..Tp xpe rayer ke-2 diorg tukr glrn umh aku plak..leh la aku rilek plak..
Xsbr nyer nk shopg ngn my hubby, nk beli baju ibu ayh, mak n pak mntua aku lagi, beli kuih rayer, beli tudg rayer, kasut rayer n semua yg b'kaitan ngan rayer la....huh..mcm gaji b'ribu jer..hehehehe..
Kat ofce asyik on lagu rayer jer, ati dh xde kt ofce ni, dh melayang kt kg..Xsbr nk psg pelita, susn kuih raya dlm bekas kuih, nk msk ketupat segera..ops!! kantoi plak..heheh..
T'igt ms kecik2 dl duk ngn akk aku,bl pose, akk aku siap jadual pose, klu pose tanda right, klu xpgkah.Uiii..mcm duk ngn mak tiri...penah la akk aku sajer letk aiskrim dlm petiais tu, blk sklh jln kaki, kitorg mkn la aiskrim dlm peti tu pastu ratakn balik.pastu ktorg tanda right kt jadual..Bl die blk keje, die siap spotcek aiskrim dlm petiais tu mkin kurg plak, bl tnyer msg2 ckp pose, n tau sape yg mkn..Almtnyer ktorg kene kejr keliling meja la n kene rotn..haha..bl citer blk kt die, die pun t'gelak..
Tp garang2 pun bl nk rayer punyer la besh..seronok bl die blkn ktorg sliper rayer, sliper BATA color merah, baju sepesen jer..Nk bl sliper tu siap ukur kaki ngn tali rapia..hahaha..Bdk skang klu bagi ksut BATA xnk, dh pndai memilih, nk ikut skali p kedai nk pilh sndr..baju pun nk branded jer..huhu.. Dl masa kecik, adk brdik ramai xkhwin lg, ms mlm rayer siap psg pelita, main mercun, bunga api, mercun bwg, roket, mcm2 la...Xtdo la smp pagi dek srnknyer nk rayer..klu p rayer tu abis la 1kampung tu aku rayau tmsuk la kampung2 yg xberkenaan..byknyer dpt duit rayer..Seronoknyer dl2, tula kenangan ms kecik2..memg aku xdpt lupa..
Lagi 7hari nk rayer..Xsbr nk jmpa Ibu Ayah n b'kumpul 1Family..Suamiku n Familyku adalah segala-galanya dalam dunia ni..Love U All..

Merdeka!!!!!!!!

Lama aku xupdte blog aku ni, dh b'srg bagai..sumernyer disbbkan kemlsn n ketndusan idea yg melnda dr aku..

Slmt menymbt kmrdkaan kpd sumer bloger2 n rkyat Malaysia..tp sgt menydhkan aku bila bangsa luar sesuke ati m'bakar jalur gmlg kite..pelik sungguh dengan sikp diorg yg bagaikn xb'tmdun, sntiasa mahukan keadn yg kacau bilau n huru hara..xperlulh lht negara ln, rakyat kite sndri pun b'kelakuan mcm tu..Bl keluar kt paper org buang bayi, haruan mkn ank, kes bunuh sana sini, hal p'kaumn dbangkit2..huh..sedh sungguh..sedih bl bangsa kita sntiasa b'fkirn singkat..tdk fkir pnjg dlm sesuatu hal..xkan kite nk hdup mcm sblm merdeka?? Dengan sush pyhnyer org dl2 nk merdekakn Malaysia ni, tp diorg ni xpikir sentiasa mahukn kegansan. Sepattnya kita sbg rakyat Malaysia b'pegg pd slogn 1 Malaysia. Sentiasa b'satu padu, b'krjsm, tolk ansr, barulah org luar respect ngn kite, tak brni m'perkotak-katikkn kite..Emo plak aku arini..hehehe..

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah
Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka
Mari kita seluruh warganegara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negara ku merdeka
Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Wednesday, June 16, 2010

..."17 Jun 2010 - New Step"...

Akhirnya..... Skang aku dh b'glar seorg istri bt seorg suami..ngeh..ngeh...ngeh..Memg mementkan ms hr b'lnsg ritu..wlupun xbuat keje, pent gak, nk kene tukr bju, nk mkeup lg..yg aku plg xthan time kene pki lens, naik merh mate aku..tapi aku b'syukr sumernyer dh slesai, wlupun ade yg xbjln ngan lncar..thank wat fmly ku yg b'hempas pulas, b'sengkang mata tuk mjlis aku ni..thank uols..B'debr2 gak hsbnd aku ms nk akd nikah, tp t'balik plak pak mentua plak yg asyik slh lafaz...heheheh..Thank gak wat kwn2 yg hdr majlis aku n yg bg hdh..Doakan kbhgian aku n suami...

Wednesday, May 12, 2010

..."8 Mei 2010 - 12 Mei 2010 - Eppy Holiday"...

Cuti yg mementkan tp best giler..Sabtu jmpt Kakila n ank die trus blk kg..Smp kg, p beli lgsir blik ngn ibu ayah kt Pilah..cm cdr pengntin xbeli lg, mhl la..smp umh mndi2, mkn n trus tdo kepenatan..Ari ahad lg penat tukar tikr getah umah, dr ruangtamu smp la ke dpur..sktnyer bdn2, smp skang hdung t'smbat coz sedut abuk byk sgt..hahaha..Ptg pa smp umah..Ngn aku cbuk xde ms lyn pa..nsb baik Deq In tlg lyn..hehe..die igt ayah die kot..Pa tdo umh, tp xnk tdo dlm bilk coz tkut..heheh..tdo la kt ruang tamu ngn Aboy..cian pa, Aboy mengigau smp amik bntal pa, nsb bg 2bntal..

Ari Isnin lap tgkp 1umah ngn Ibu..Abg Iki ngn Deqna pun tlg skali..pas siap, mndi2 trus hntr kad khwen umah member..Igt ptg nk jmp Mak Andam, xjd plak coz p seminar..mcm2 hal..Ptg blk Springhill umah Kakila..Bork2 ngn Kakila kul 12lbh br tdo..Slase pg pa jmpt, p bl beli brg2 nk exam..byknyer dt kuar..Pas2 p umh kwn pa tgk pkej photografi, b'patutan n b'baloi2..heheh..aku igt amik kt ctu jer..pa pun stuju..Slase aku p exam kt Sri Kembangan, tkut giler..nsb blh buat, tp aku xm'hrp pun dpt, coz ramai yg bagus2..dr kul 8.30pg smp kul 1.30ptg..migrain..Pas exam pa trus htr aku kt Ptrjy, msk je prkg kete pa clash rosk plak..memg menguji thp keimanan tul la..cian pa xdpt g keje, tpkse la tgu abg pa dtg amik blk Sban..kete tu tpkse la park kt umh aku..Nk khwen ni mcm2 plk dugaan..huhuhu..tp nk wt cmner, redha je la..

Deq In wif Putih n Ank2..


video

video

Wednesday, May 5, 2010

..."05 Mei 2010 - 3.30pm"...

Aku rs cam nk muntah pun ader....takut.......gembira.......tp yg paling byk aku rs prsn takut...takut..takut...Aku bl dh tkut, ml la rs pening2, loya2, nk mntah..angin dh b'pusg2 dlm pert aku nih..argh....tidak....b'pinar-pinar kpla otak ni...cmner ni????ape ptt aku buat???sape nk tlg aku?? Nmpknyer aku kene ush sndr ni, xde sape leh tlg aku...

Msti korg pikir mcm2 kan..bkn pe, kul 3.30 pm td aku tb2 t'agk nk p bukak spa n cek pnyer cek, aku dpt exam pereka b17..mampus aku kene melukis..dh 5thn lbh aku tglkan dunia lukisn ni..cmner nih....suke memg la suke..tp prsn tkt menguasai drku ini...oh Tuhan, apa yg ptt hmbamu ini buat Ya Allah...Kau kuatkn la smgt hmbaMu ini, dan timbulkan keberanian dalam diriku...Ameen..

Nnt korang doakan la tuk aku erk..tq kwn2..heheheh...

Tuesday, May 4, 2010

..."05 Mei 2010 - yeay..yeay..."...

Aku skang ni tgh m'htg hr ni bkn hr khwen k..hr cuti!!!! horay..horay...sbtu ni blk kg smp ler slase..beshnyer..yg ade kt opis ni jgn rndu2 tau..klu rndu sbt nm aku 3x k..kikikih..M'hbskn ms kt kg ngn fmly aku memg besh sgt..rs aman jer ngn suasana kg yg tenang..wah..wah..klu blh jmt lagi aku nk blk kg, tp memndgkan aku ni menmpang org, tpkse la menunggu smp sbtu pagi..huhuhu..tgu pa abis keje dl, pastu jmpt k'ila skali, leh tlg aku skali kms kt kg, xdela pnt sgt..ade mkne bwk die blk kg tu..klu die tau mati2 xnk ikut..hikhik..dh lm xblk kg, mcm mn la keadaan ibu ayah, fmly n umah aku kt kg..msti byk prbhn..nk blk kg tp2 mgu, pokai makcik jd eh..wlupun aku kt opis huha huha, tp ati aku dh smp kg dh ni, cm jsd jer de kt cni..nk blk kg....

Smlm xde keje, aku ngn kak shila wt penunjuk arah n tag tq tuk khwen nnt..heheh..xdela t'kejr2 last mnt nnt kan..Igt blk keje nk joging, mas plak kene stayback kt opis..blk umah aku msk la lauk kgmrnku smbl ikn bls cili api..waaa....beshnyer...smbil tgk2 citer AdaMaya..aku germ tul ngn citer tu..Maya tu ape kebangang sgt smp mtk cerai ngn laki die yg baik cam malaikat tu..xpasl2 kene tgkp bsh..tp xdenyer laki yg perfect sgt cmtu, mrh pun x, nk tgn pun x..ish..ish..klu aku kaki aku ni dh naik...aku plak emo..hahaha..

Mlm td gyt ngn pa smp 2jam..heheh..cian pa borg, aku pun lyn la die bork..pas bork2 ngan pa, bork ngn Mas plak, last2 xsedr msg2 dh pgsan kul 12lbh tu..ptt la syp je msg2..heheh..Pg td smp ofce b'kejr ke toilet, ni sumer bahana Smbl ikan bls cili api m'bara aku tu...smp nk mkn pun dh xslera, skt pert..mkn cekodok yola..hehehe..ni pas wt keje, borg2 updte blog ler..nih br abis updte..hehehhe...bye..bye...

Sunday, May 2, 2010

.."02 Mei 2010 - Yuhooooooo"...

Semalam aku g pkson ngn tunang aku jmpe member n bg kad khwen..lm xjmpa diorg, besh sgt, rndu sesgt, lm xgosip..hehehe..Yang besh nyer diorg ckp aku dh kurus..argh...beshnyer..nmpknyer btl la bert bdnku dh turun..xdela rabak bj nikah aku nnt.. Tp smlm xdpt jmpa kak dilla, die ct coz adk pkwenyer meninggal kene langgar..cian, dh ajal..semoga rohnyer dicucuri rahmat..al-Fatihah..amen..Pas hntr kad khwen, trus blk umah kakila tgk Deqna msk ptndgn mewrna kt dewan..xsgke lak dpt no.3..tp die memg budk yg b'sungguh2, memg bagus..wakil Taska Pasti..

Lepas tgk deqna amik hadiah trus g seremban, umah papa. Pa nk mkn magie, aku pun tlg ler msk 3bungkus, ktorg jer yang mkn sumer, dh org ln xnak..hehehe..pastu tlong pa mskn kad khwen dlm smpul. Pa bwk p jln2 nk moto n p jmpa kwn die pas kad khwen, xsangke sama hr lak sanding ngan kwn pa..hmmm..nk wt cmner..Mlm td pa blnjer mkn charkuey teow Juara..besh nyer..meleleh air liur bl t'igt balik..sedAP.....Pas blk mkn char kuey teow, tgk tv..cian pa pent smbil t'tido dpn tv, nsk bk xmeleleh air liur..hehehe..Pagi td bgn kul5.30, mndi siap2 nk p keje, pa hntr..Abg pa pun tmpg skali..Xsbr ni nk blk sbtu ni, nk blk kG...besh nyer...Nk jmpa ibu ngn ayah..nk tlg kms umah, n bl brg2 khwen..Horay.....Horay...

Wednesday, April 28, 2010

.."29 April 2010 - Menghitung Hari"..

Aku skang ni tengah m'htg hari2 aku bkl b'gelar Puan Saliza.hehehe.. Kad ni br amik mgu lps, pny excted nyer siap dh edr lg tu. Nsb ader poswomn pencen tlg edr kad..tq Kak Ana..Aku skang ni tgh cbuk cr almt kwn2 lm, ntah mn aku ltk aku xtau..nsb baik ler ade fb, aku tag je kt ctu..Kad ni aku plh sndr, aku sk yg smple jer, xprlu ltk gmbr, nnt kene let go gak.. Papa ckp kad aku pilih ni xcntik, sk ati jer, xsyg mlt btul..Jnji aku sk, ader aku kish??...

Ni kad Papa..cian papa spttnyer kad ln. Org kdi tu suh ktorg tkr plak lst mnt slh stu kad, msti la aku xnk. Dgn t'pksenyer papa mengalah..cian papa, tp nk wt cmner, syg tunang punya psl..nak xnak t'pkse gak la..hehehe..

Sbnrnyer aku tkt sgt nk b'fmly ni, t'gung jwb btmbh. klu skang ni bsh n gosk bj aku jer, nnt ngn bj laki skali kene wat, itu xpe lg la..Bab msk ni aku pening, bknyer pndai msk, klu stkt cincai jer bg la kt aku..Bt la die mtk nk mkn mcm2, mati aku..kari..rendang..owh!! tidak!!!..Org ckp klu xnk laki lari kene pndai jg mkn pkai die..Nmpknyer aku kene b'usha kers ni utk memstikn pertnyer btmbh ke dpn..hahaha..
Aku dh xder idea nk tls blog nih. stp xbk blog, trus jer idea hlg..klu xmcm2 bnda nk tls..nnt kalo aku der citer besh aku updte lg erk..bubye..

Sunday, April 25, 2010

..."24,25 April 2010 - Best"....

Best tau p joging sabtu ritu. bgs la de alt snman lg tu. Aku pun pe lg ngan kak aya, sume bnda nk cuba..hehehe..tp yg xbestnyer xckup geng..yg ln blk kg..borg..Akhirnya t'capai gak hsrat aku p senam sabtu ritu, klu x kempunan la nmpknyer..Itu pun skjap jer, kakaya xnk lm, nk p tgk umah baru plak..xpe la lnx leh p lagi..huhuhu..

Tgk btapa b'sungguh2 lg tau..hehehe..

Posing lebih...

Gerenti rmping pinggang ku..jgn jeles kakana..
Hari ahad jmpa papa..breakfast sama, roti tlr bwg (fvrite papa), pastu g almnda tp xbest pun xde ape..pastu trus g sban, tgk wayang..Semerah Cinta Stilleto..blh la citer tu, xde la best sgt, aku bg 5 dr 10star..sblm tu g wdow shopg..survey gelg btl air smbhyg, mhl nyer, tp cantik...aku nak.........tp pa ckp nnt tgk kt tmpt ln plak..survey dl..xpela ikut jela, pa yg byr..hehehe..

Thursday, April 22, 2010

..."23 April 2010 - Sedih"...


Aku sedih sgt rini. bkn ape td br je cal ibu aku, ibu xsht, drh tinggi naik..sedihnyer..cian kat ibu, aku yg nk khwin ibu lak yg kene wat sumer bnda..rs nk nangis je. Tp xpe aku igt mgu dpn nk ct jmt n isnin nk blk kg tolg ibu wt p'siapan n bl ape brg yg xde lg. Adik-bradik aku msg2 ader t'gungjwb msg2, ank2 sekolah, cmner la nk tolg kms umah. Nak xnak bkl pengantin la yg kene blk kg, kems umah n cat bilik..huhuhu..
Rindu nyer kt ibu ngan ayah..Klu iktkan tp2 mgu nk blk kg jmpa, tp kewangan xmengiznkan plak..Xpela sekurg-kurgnye aku cal gak diorg tny kabar..Sayang sgt kt ibu ayah..Aku doakan semoga Allah swt sntiasa memberi mereka kesihatan yg baik, ketenangan hati dan hidup yang aman..Ameen..

Tuesday, April 20, 2010

..."21 April 2010 - Save"...

Best woo rini mkn free coz de jmn kt ofce..kyg giler..duit pn sve..xpyh la aku jln thgeh2 p anjung bl mkn..menu spesel yg aku mkn rini bihun sup, ns grg cina, roti jala, kuih kuaci n pncuci mltnyer anggur..tu pun xabis..klu bab m'bazir t'serh la kt aku..bkn aku jer sm la ngan kakijot n kakana tu..amik xigt dunia..hahaha...kasi tapau lg...bl pert dh kyg, mate ml la melyg2...ngantuk..cmner la nk diet...tp xpe bkn slalu ader jmn ni...
Yang xthn tu bl ader org yg nk cntrol mknan..cian kt org ln yg nk merasa...tp xpela mgkn die xmkn setahun kot...hahaha...rini 1keje pun xjln. pening wt tnt nih..kasi pech kple jer..argh...migrain..
Hujg mgu ni nk tgk umh br lak..dt kuar lg, cmner nk khwin nih??tensen....dgn nk agkt brg lg, bknyer ckit, byk giler....Tp yg bestnyer papa pun nk pndh cni duk ngan abg dier awl bln 5 ni..leh la slalu jmp..hehehe...
Aku pn dh xder idea dh ni..klu bab merapek no.1..klu der citer yg xbest lg aku updte la blog ni..hehe..bubye..

Friday, April 16, 2010

..."17 April 2010 - 9.50am"...

Arini sblm g ofce wt ot, wt keje amal dl kt umah..ngan smpah b'air, geli nyer...kul 9.50am br smp ofce..tp xramai pun wt ot, kak ijot, ina, eo asmah n eo ana...nk wat tnt, byk nyer..bl la kak azni nl msk keje blk ni???waaaaaaaaaa......ni pun br siap ckit..pening kpla..bl dh pening kite updte blog n view fb..heheheheh...xtau nk ot smp kul braper...dh xlrt dh rsnyer..boring.....duk umah lg boring..ngan Astro xelk plak..huh..tensen...ptg ni nak ajk diorg g joging la..xpyh g jauh2 dah..kt tmn bwh umah pun wat tmpt joging n senam..best giler...br 1time nk p..sblm ni pun joging ats toto je.....hahahaha...ptg proses pemechn lemakkkkk....kene turn bert bdn ni..aritu 54kg, skang 50kg je...hehehe..ni mgkn sbb aku xmkn mlm kot dgn pening kpla nk urskn itu ini sblm bln 6 ni...aku msti turnkn bert bdn 45kg gak sblm bln 6ni..msti....wjib....akk2 admin dont jeles erk org dh turn 4kg..hehehe...yahoooooo.....trskn usha...aku bkn nk ckp besr, tp korg kene ikut mcm org ni, xperlu diet, cm dsplin..hahahaha...Kul 2.30 kang blk ar...xlrt la..ngan pert aku dh b'kerncong ni...laprnyer....Sok nk jmpa Papa...yea...yea...Cau...cin...cau.....

Klu xturn gak brt bdn ni aku xtau la...

Thursday, April 15, 2010

.."16 April 2010 - Blog Lagi"...


Hari ni lin xdtg, comot dh blk..bestnyer leh jmp..aku sprti biase arini wt blog n view fb..pastu p psr, nk bl mkn..tp xder yg best pun, p anjung yela, bl tauhu gorg n cendol..wktu rht pe lg, ader yg wt taik mt, shopg, blk umah...aku???updte blog je ler..hp plak kene bar...nk cal pa pn xleh..huhuhu...sdh sgt..aku pun dh nk t'mntah asyk tgk pc jer..klu pc ni leh ckp agknyer nk menyamph nengok muka aku....huh..tensen...

Mgu ni xblk sban, cnfirm la borg duk umah..kdg2 rs nk trjun je dr tgkt 12 tu, nsb baik ler iman menguasai diri..ceh...rndu ar nk blk kg..rndu kt Ibu Ayh n family aku..Klu blk umh Kakila pun best, leh bork2...leh citer itu ini...n share mcm2...die memg seorg akk yg baik..slalu bg nsht, slalu ngmpt pun ader..hehehe..yg plg best leh jmp ank die..Abg Iki, Deqna ngan Deq In..memg budk2 baik..Deq In dh pandai jln,dh pndai b'lari..br 1thn..germ nyer..



Gmbr ni ms aku blk springhill ritu..Deq In cayang induk dh pndai jln..bdk yg xtkt org..sume org die nak..rndu sgt2.. Semoga ank buah induk jd ank yg soleh & solehah & berjaya didunia & akhirat...amen..

.."15 April 2010 - Hr Yg M'bosnkan"...

Smlm memg bosn giler..kt ofce per lg wt keje, bl free updte blog n bk fb..tula kojo ea, xdo kojo ln..Slalu kt ofce ader la org lyn aku bork..tp smlm org tu ct lak..borg giler..migrain aku bl mult aku ni xpot pet..pot pet..tghr tdo, wt taik mate smp nk meleleh la air liur aku ni, tp dpt d'cntrol lg la..hahaha..Nak ot mls, jd smlm aku blk awl..kt umh pe lg mnjalar la dpn tv..citer tv lak boring, nak xnak tgk yola..ajk bdk umah p joging diorg xnak...borgnyer.....rndu kt ibu ngn ayah..n tunang aku gak..hehehehe..bl la aku nk blk kg, byk bnda nk d'urskan lg..argh!!!!!!pening pale aku..byk bnda xbl lg ni..Ibu dh mula bisg plak..adeh.....Yg pasti hjg bln nk slesaikn sumer..Insyallah...

Wednesday, April 14, 2010

..."29 February 2004"...


...29hb February 2004..
Nak tau naper tarikh ni??ni la tarikh aku start b'cintan ngn seorg insan bernama Mhd Azlan Mhd Yunus..Orgnyer xdela tgi pun n sedap la mata aku ni nengok..
Aku mula knl die ms aku study dl..xtau maner die jmp ntah cntct no aku...lawak nyer ms tu..bt slh2 no la plak..Yg xthn nyer siap g name Haikal lg..Aku lak Zaiton, just cal me Eton n keje kilang 2..hahahaha..tp blh die kt name aku sdp lg tu..kurg asam...Ms tu hujg bln Januari 2004..Tp byk xla die kene mrh ngn aku, mn xnyer asyk cal je, dh la xknl..smp 1hr tu die dh xde msg n cal aku dh..rs rndu la plak..aku ngan t'hegeh2 nyer p plak cal die..malunyer aku....n aku pn start la gtau temberang aku..tp yg wat aku germ 1hr tu aku cal die, kbtln hp die tgl kt umh, akk die plak agkt gtau tuan punya hp ni nm nyer Azlan...menyirp la drh aku ni, kepntg nenk moyg aku org kelntong ni..Bl die cal aku blh wt2 bodo plak..tp xtau la naper aku mfkan die, mgkn die jodh aku kot..hehehe...
Jam b'gnti jam, hr bgnti hr, pd 14 Februari 2004 tu kitorg jmp la wt 1kalinya...syp je msg2, xtau nk ckp per...aku ml2 la plak..lpr pun ckp kenyang..die plak tny skali jer, klu tny 2x mstlh aku nak..huhuhu..Tp yg aku sknyer die ni, die sgp ssh pyh jmpt n hnntr aku p blk ms study dl..die memg pndgr yg setia..die xkn tglkn aku wktu aku sush...klu gdh pun xlm..hr2 msti cal..hrmt fmly aku..klu dl p umh aku duk je 1tmpt, xbgnjak..skang dh b'kejr b'lari dh..hahaha...Aku eppy sgt ngn die..

Tuesday, April 13, 2010

14.04.2010 - Start Blog...

Salam sumer..

Rini aku br start wat blog..xtau la nk citer per..kwn2 ofce aku memg dh excited sgt la nk bc n tgk blog aku ni..sbr yea korg sumer...hehehe..

Aku nk citer ckit la ttg dr aku yg xbest ni...Nak tau naper title blog aku ni kechik???Coz ms aku lhr n smp la skang, fmly aku memg suke pgl aku cmtu..dr fmly, sedare, ank bh, jirn2 n seangktn dgnya la memg la sk pgl aku cm gitu..coz tula aku rs aku xckp ketinggian n smp skang la still kechik cam dl tp ttp cute..hehehe..(dh b'sugi..)..Aku ni seorg yg p'diam n pemalu ckit..kwn2 ofce aku tau la t'utma kt bhgn admin tu, kakana, lin, kak ijot, k'shiela n mcm2 akk lg la..

Aku ank ke9 dr 12org adk brdik..p'puan b'su, tp slalu kene mrh gak..jgn hrp la nk b'mnje2 ni, mau kono tompeleng skali..aku ader 7org adk brdik laki n 5org adk brdik p'puan dlm fmly..best adk brdik rmai ni..klu skali blk kg memg best giler..tp yg jd mgsanya aku ler kene wt keje amal kt umah..

Tp adk brdik laki aku dh b'kurg..coz 2org dh p dl m'ngadp Ilahi..First adk aku(arwah deqcham) p ms umr 9thn sbb lemas, ms 2 thn 1998 ari jumaat. Aku ms tu umr 14thn..sedhnyer ms tu coz kami m'besr sm2, smp b'kak2 la mate aku nangis ms tu..Igt lg, air meleleh je kt hdg die..kps b'silih b'gnti lap hdg die..ari sbtu br kebumikn die..smblm tu smpt la aku cium dahi die.Ibu ayah smp dh xder air mt sbb sdh sgt..Yg plg sdh abg sulung aku xsmpt tgk die..pas kebumi br abg aku smp..menangis die xsmpt nk tgk adk die wt kali t'akhir..

Pada 2006 ari khms, Arwah Abg Long aku lak p mengadap Ilahi..1lg dugaan dlm hdp kami..Die dh khwin, ade 5org ank..Die xcdnt ngan lori..istri die koma ms tu..nsb baik die xbwk ank2 die.Cian sgt tgk ank2 die, menangis smp demm2..Ibu ayah sdh sgt ms tu maklumlah ank first diorg, byk kenangan manis diorg ngan arwah..Yg paling kecian akk ipr aku xdpt tgk arwah dkebumikn..ms die tau pas koma tu, die menangis bagai nk giler la..mata sblh die plak rosk, tpkse p hntr hsptal pakar kt kuantan..Sepnjg kt sn, aku la kene jg die, mndikan, sume la aku buat..hr2 tny suami die..doktor ckp mate die dh xblh d'ubati lg..cian kt die..

Tahun 2009 Arwah Ciwan lak pergi..Ciwan ni ank buah aku, ank Abg Zali aku.Die skt usus..ms tu umr dier 6thn..ms kt tadika, mengadu skt pert.ms kt umh, die mnum air, pstu muntah blk..nk mkn n minum aper2 pun xleh coz sume yg msk akn kluar blk..Siap ckp kt Ibu aku yg die syg kt Wan Ibu, Atuk n adk brdik dier..siap suh mak aku tlg jg abg, akak n adik die lg..sdhnyer..Igt lg abg aku nangis2 call aku kul 5.30pg gtau ank die dh meninggal..tp nk wat camner...Allah swt lg menyayangi diorg sumer..

Al-Fatihah wat Arwah Deqcham, Arwah Abg Long n Arwah Ciwan..semoga rohnya dicucuri rahmat n dtmptkan dikalangan org2 yg b'iman..Ameen..

....dalam kenangan....




.."Luv Pa 4eVer"...

.."Luv Pa 4eVer"...
-Papa Yang Kopam..hahaha-