Monday, June 6, 2011

"..7hb Jun 2011- uPdaTe bloG.."

Semekom wt sumer yg sudi bc blog aku...dh b'kurun aku xupdte blog aku ni, dh brsarang...aku sj nk b'kongsi citer ngan korg coz dh lm aku b'diam diri kan..Skang ni aku dh ade hobby br dgn membela kucing "YoYo"...mklumla blum dikurniakan zuriat, aku pun per lg bela kucing sj nk ader kwn kt umah, xdela borg..Klu dulu aku buknyer sk sgt nk bela kucg ni, tkt kang wat t'berak lak kan..tp skang ni xtau la hati ni tb2 t'bk lak kan...tp kucing aku ni baik tau..xberak n kncing merata2..memg senang nk jg..cm si Yoyo ni penakut ckit la..klu bunyi petir trus b'lari dlm umah, ikut jer mn aku p..klu aku tdo pun die pun ikt tdo sblh aku..klu nk mndi pun die xckr..rs mcm ank sndiri la plak..Baru2 ni aku bwk die blk kg, nak kacuk ngan "Garfield" kucing Parsi abg ipr aku, si Yoyo jual mhl la plak...melepas aku nk dpt ank kucng Parsi..mgkin si Yoyo ni muda lg kot...bl dh blk umh sndiri balik, kecian lak aku tgk Yoyo, moyok jew, cam xde mood..mgkn sronok sgt kt kg..smp xnak kuar dr kreta..lnkali aku post kat wall k..jmp lg next post...nntkan citer terbaruuu...tata..titi..tutu...........

Sunday, September 5, 2010

Tak puas ati..

Tensennyer......Aku arini xpuas ati btl la..fb kt ofce xleh bk, dh kene block la pulak..Ape mslhnyer ntah, bknyer org xbuat keje..:(



Terpaksela arini aku menumpu spnhnyer pada keje..huhuhu..tp mood nk keje xde la, yela lg brape ari je lg nk rayer..sedih pun iyer gak coz nk tglkn My Hubby sorg2 keje, rs xsmp ati plak..nnt ape la die nk mkn..Die pun wat muke sedih jer sejk brape arini..cian..



Semalam best giler p buke pose kt kg ayah aku kt Kg. Sega Ulu, Rantau..Meriah giler siap ngn lampu lip lap lip lap lg.Yela mn xnyer, makcik, pakcik, sepupu n fmly aku sumer kumpul kt sn..Wlupun xsumer dpt dtg, tp best n meriah gak la jmp diorg, coz dh lm xjmpa kan..Kul 9mlm aku dh btlk blk umh, coz My Hubby keje msk kul 12mlm..tu pun cian sgt die mengantuk je p keje..huhuhu..

Friday, September 3, 2010

01:00 pm - 02:10 pm

Aku pegi mengembara bersama beberapa org yg tdk dkenali dengan memakai spek mate itam..

Mengembara di suatu tempat yg sunyi lg serm, di sebuah p'kampungan..
Dalam keadaan yg sunyi lg sepi, aku perasan ade sesuatu yg mengekori kami..Seperti kelibat, hitam...Dup dap..dup dap..

Selepas kami melalui sebuah hutan, kami melalui perkampungan dan terdapat sebuah rumah yang usang..Di dalam rumah tersebut terdapat sebuah cermin, tiba-tiba kelibat tersebut memperlihatkan dirinya..sungguh menakutkan..Tidak henti-henti mengganggu kami..Tapi kami kuatkan semangat dengan membaca ayat Kursi..perlahan-lahan kelibat tersebut menghilangkan diri..

Kami pun memberi peringatan kepada penduduk kampung tersebut agar lebih berhati-hati dengan rumah dan kelibat tersebut..

Selepas beberapa tahun kemudian...............

Kami mulakan pengembaraan kembali..seperti dulu kami melalui tempat yang sama, jalan yang sama da rumah yang sama..
Apabila sampai di rumah usang tersebut, kami terlihat satu tulisan di cermin rumah tersebut..

"Jangan percaya pada Oranga yang memakai spek mata itam..."

Tup!!!!!!! pukul 02:10 pm, aku tersedar....
Bila aku pkir balik naper dlm mimpi aku tu suh jgn pcyer org spek mate itam, saper org tu????
baru la aku sedar, ktorg la yg pkai spek mt itam tu..hehehe..mengong jer..

Bulan pose pun mimpi Hantu..tula wktu rehat bukannyer nk b'zikir ker, beribadat ker..ni xbuat taik mate jer..

Wednesday, September 1, 2010

Salam Ramadhan, Salam Aidilfitri....

Hari ni genap 23hari bagi umat Islam menunaikan Ibadat Puasa..Aku harap dengan khrn Ramadhan kali ni dpt la kite menmbh pahala, mengertkn silaturahim, n semoga amal yg kita lakukan diberkati Allah s.w.t..Amin..
Skang ni memg sbuk la org tgh shopg m'hbskn duit..tmbhn plak dh dpt saguhati tuk pkerja krjn..xterkecuali juga tuk pekerja sambilan krjn..Kayo makcik!! hehehe.. Tp b'blnjer tu brlah b'pada2, jgn lps rayer ternganga-nganga..hahaha.. Aku pun xsbr nk smbt rayer, yola memndgkn aku dh tmph 6psg baju tuk rayer kali ni..kihkihkih..
Tp sedih...kononnyer rayer tahun ni dpt ler rayer ngn my hubby, tp die kene keje plak..raye ke-4 br cuti..sedh wooo..huhuhu..Tp die tetp hntr aku blk kg My mom..Igt mls nk blk ry, coz memikrkn my hubby nnt nk mkn per..tp die kesian lak tgk aku sorg2 kt umh nnt..Lagipun elk gak die hntr aku blk kg, leh ler aku tolg ibu aku nnt..dh la adk brdk yg lain blk umh mk mntua, nnt terkial-kial plak ibu sorg2 kt umh..Tp xpe rayer ke-2 diorg tukr glrn umh aku plak..leh la aku rilek plak..
Xsbr nyer nk shopg ngn my hubby, nk beli baju ibu ayh, mak n pak mntua aku lagi, beli kuih rayer, beli tudg rayer, kasut rayer n semua yg b'kaitan ngan rayer la....huh..mcm gaji b'ribu jer..hehehehe..
Kat ofce asyik on lagu rayer jer, ati dh xde kt ofce ni, dh melayang kt kg..Xsbr nk psg pelita, susn kuih raya dlm bekas kuih, nk msk ketupat segera..ops!! kantoi plak..heheh..
T'igt ms kecik2 dl duk ngn akk aku,bl pose, akk aku siap jadual pose, klu pose tanda right, klu xpgkah.Uiii..mcm duk ngn mak tiri...penah la akk aku sajer letk aiskrim dlm petiais tu, blk sklh jln kaki, kitorg mkn la aiskrim dlm peti tu pastu ratakn balik.pastu ktorg tanda right kt jadual..Bl die blk keje, die siap spotcek aiskrim dlm petiais tu mkin kurg plak, bl tnyer msg2 ckp pose, n tau sape yg mkn..Almtnyer ktorg kene kejr keliling meja la n kene rotn..haha..bl citer blk kt die, die pun t'gelak..
Tp garang2 pun bl nk rayer punyer la besh..seronok bl die blkn ktorg sliper rayer, sliper BATA color merah, baju sepesen jer..Nk bl sliper tu siap ukur kaki ngn tali rapia..hahaha..Bdk skang klu bagi ksut BATA xnk, dh pndai memilih, nk ikut skali p kedai nk pilh sndr..baju pun nk branded jer..huhu.. Dl masa kecik, adk brdik ramai xkhwin lg, ms mlm rayer siap psg pelita, main mercun, bunga api, mercun bwg, roket, mcm2 la...Xtdo la smp pagi dek srnknyer nk rayer..klu p rayer tu abis la 1kampung tu aku rayau tmsuk la kampung2 yg xberkenaan..byknyer dpt duit rayer..Seronoknyer dl2, tula kenangan ms kecik2..memg aku xdpt lupa..
Lagi 7hari nk rayer..Xsbr nk jmpa Ibu Ayah n b'kumpul 1Family..Suamiku n Familyku adalah segala-galanya dalam dunia ni..Love U All..

Merdeka!!!!!!!!

Lama aku xupdte blog aku ni, dh b'srg bagai..sumernyer disbbkan kemlsn n ketndusan idea yg melnda dr aku..

Slmt menymbt kmrdkaan kpd sumer bloger2 n rkyat Malaysia..tp sgt menydhkan aku bila bangsa luar sesuke ati m'bakar jalur gmlg kite..pelik sungguh dengan sikp diorg yg bagaikn xb'tmdun, sntiasa mahukan keadn yg kacau bilau n huru hara..xperlulh lht negara ln, rakyat kite sndri pun b'kelakuan mcm tu..Bl keluar kt paper org buang bayi, haruan mkn ank, kes bunuh sana sini, hal p'kaumn dbangkit2..huh..sedh sungguh..sedih bl bangsa kita sntiasa b'fkirn singkat..tdk fkir pnjg dlm sesuatu hal..xkan kite nk hdup mcm sblm merdeka?? Dengan sush pyhnyer org dl2 nk merdekakn Malaysia ni, tp diorg ni xpikir sentiasa mahukn kegansan. Sepattnya kita sbg rakyat Malaysia b'pegg pd slogn 1 Malaysia. Sentiasa b'satu padu, b'krjsm, tolk ansr, barulah org luar respect ngn kite, tak brni m'perkotak-katikkn kite..Emo plak aku arini..hehehe..

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah
Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka
Mari kita seluruh warganegara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negara ku merdeka
Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Wednesday, June 16, 2010

..."17 Jun 2010 - New Step"...

Akhirnya..... Skang aku dh b'glar seorg istri bt seorg suami..ngeh..ngeh...ngeh..Memg mementkan ms hr b'lnsg ritu..wlupun xbuat keje, pent gak, nk kene tukr bju, nk mkeup lg..yg aku plg xthan time kene pki lens, naik merh mate aku..tapi aku b'syukr sumernyer dh slesai, wlupun ade yg xbjln ngan lncar..thank wat fmly ku yg b'hempas pulas, b'sengkang mata tuk mjlis aku ni..thank uols..B'debr2 gak hsbnd aku ms nk akd nikah, tp t'balik plak pak mentua plak yg asyik slh lafaz...heheheh..Thank gak wat kwn2 yg hdr majlis aku n yg bg hdh..Doakan kbhgian aku n suami...

Wednesday, May 12, 2010

..."8 Mei 2010 - 12 Mei 2010 - Eppy Holiday"...

Cuti yg mementkan tp best giler..Sabtu jmpt Kakila n ank die trus blk kg..Smp kg, p beli lgsir blik ngn ibu ayah kt Pilah..cm cdr pengntin xbeli lg, mhl la..smp umh mndi2, mkn n trus tdo kepenatan..Ari ahad lg penat tukar tikr getah umah, dr ruangtamu smp la ke dpur..sktnyer bdn2, smp skang hdung t'smbat coz sedut abuk byk sgt..hahaha..Ptg pa smp umah..Ngn aku cbuk xde ms lyn pa..nsb baik Deq In tlg lyn..hehe..die igt ayah die kot..Pa tdo umh, tp xnk tdo dlm bilk coz tkut..heheh..tdo la kt ruang tamu ngn Aboy..cian pa, Aboy mengigau smp amik bntal pa, nsb bg 2bntal..

Ari Isnin lap tgkp 1umah ngn Ibu..Abg Iki ngn Deqna pun tlg skali..pas siap, mndi2 trus hntr kad khwen umah member..Igt ptg nk jmp Mak Andam, xjd plak coz p seminar..mcm2 hal..Ptg blk Springhill umah Kakila..Bork2 ngn Kakila kul 12lbh br tdo..Slase pg pa jmpt, p bl beli brg2 nk exam..byknyer dt kuar..Pas2 p umh kwn pa tgk pkej photografi, b'patutan n b'baloi2..heheh..aku igt amik kt ctu jer..pa pun stuju..Slase aku p exam kt Sri Kembangan, tkut giler..nsb blh buat, tp aku xm'hrp pun dpt, coz ramai yg bagus2..dr kul 8.30pg smp kul 1.30ptg..migrain..Pas exam pa trus htr aku kt Ptrjy, msk je prkg kete pa clash rosk plak..memg menguji thp keimanan tul la..cian pa xdpt g keje, tpkse la tgu abg pa dtg amik blk Sban..kete tu tpkse la park kt umh aku..Nk khwen ni mcm2 plk dugaan..huhuhu..tp nk wt cmner, redha je la..

Deq In wif Putih n Ank2..


video

video

.."Luv Pa 4eVer"...

.."Luv Pa 4eVer"...
-Papa Yang Kopam..hahaha-